Сагата около евентуалното сливане на Activision Blizzard с Microsoft продължи

...
Сагата около евентуалното сливане на Activision Blizzard с Microsoft продължи
Коментари Харесай

Sony няма да споделя информация с Activision, ако сделката с Microsoft се осъществи

Сагата към възможното обединение на Activision Blizzard с Microsoft продължи и тази седмица. За последно Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) съумя да издейства от съда краткотрайна възбрана за реализиране на договорката. Основен претекст в това искане беше позоваването на държанието на Microsoft след придобиването на Zenimax Online Studios и това, че Redfall и Starfield по този начин и няма да излязат за платформата на PlayStation.

Още от анонса на договорката съперник номер едно на сливането се оказаха Sony, с което ни върнаха в предишното и към този момент като че ли забравените „ конзолни войни “. Техният главен боязън се състоеше във вероятността притежателите на PlayStation конзоли да останат без достъп до Call of Duty. Освен пропуснати изгоди, вероятността фенове на поредицата да подминат идващия PlayStation точно поради неналичието на CoD не е дребна, а това би ощетило в допълнение японската компания и нейните облаги. Доводът, че неналичието на Call of Duty от каталога на PlayStation може да заплаши бизнеса им, беше бележит неведнъж от тях. Самите Microsoft отправяха спорни послания. Веднъж не мислели да махат поредицата от PlayStation, различен път щели, само че след 10 години. Отделно от това, редмъндската компания повтори неведнъж по какъв начин поредицата не е чак толкоз значима във финансово отношение за бъдещето на PlayStation. Заедно с това напомняха в последните месеци по какъв начин играта на ексклузиви е запазена марка точно на Sony, не тяхна. И че Minecraft да вземем за пример е наличен за притежателите на PlayStation конзоли. А в този момент има и ответен ход от страна на Sony.

Те са заплашили, че стане ли договорката факт, Activision Blizzard няма да получат достъп до информация, обвързвана с конзолата им от последващо потомство, за което предава Axios. Това е написал шефът на Sony Interactive Entertainment Джим Райън в писмо до FTC през април.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР