Сагата „лаптоп“ на Хънтър Байдън продължава: американските вестници The New

...
Сагата „лаптоп“ на Хънтър Байдън продължава: американските вестници The New
Коментари Харесай

Süddeutsche Zeitung : Лоша новина за Байдън-старши - американските медии признаха автентичността на компрометиращите доказателства за Хънтър Байдън

Сагата „ преносим компютър “ на Хънтър Байдън продължава: американските вестници The New York Times и The Washington Post без значение заключиха, че най-малко част от материалите, разобличаващи сина на американския президент, са същински, написа Süddeutsche Zeitung, предава съветската RT.

Писма и документи потвърждават, че Хънтър Байдън е правил бизнес в Украйна от името на татко си, който по това време дава отговор за въпросите, свързани с Украйна. Това е " неприятна вест " за Байдън-старши.

Тази история можеше да бъде разказана в един „ второразряден шпионски филм “ от Студената война. Всичко стартира с майстора по ремонт на компютри Джон Пол Мак Айзък. През април 2019 година той е посетен от мъж, който полуслепият Мак Айзък не може ясно да види, само че който се показва за Хънтър Байдън, наследник на някогашния вицепрезидент, а по-късно и основен претендент на демократите Джо Байдън. Мъжът му оставя залят с вода преносим компютър за възобновяване на данни, само че по-късно не се свързва с него, написа Süddeutsche Zeitung.

Майсторът на компютри преглежда данните и се натъква на писма, които той, уверен последовател на Тръмп, счита за „ взривоопасни “: те могат да потвърдят, че Хънтър Байдън е правил бизнес в Украйна от името на татко си, който по това време като вицепрезидент в администрацията на Обама, наред с други неща, е следил въпроси, свързани с Украйна. Мак Айзък се свързва с ФБР, които вземат преносимия компютър.

Следва " режим на радио тишина ". Компютърният занаятчия на вятъра чака ареста на Хънтър Байдън - даже на фона на процедурата по импийчмънт против Доналд Тръмп. По-рано той е блокирал военната помощ за Украйна в размер на 400 милиона $, обадил се е на украинския президент Владимир Зеленски и му е споделил, че парите ще дойдат единствено в случай че Украйна стартира следствие против Джо и Хънтър Байдън. Доносчик пуска стенограмата на диалога, а демократите стартират процедура по импийчмънт против Тръмп. Сенаторите републиканци ще оправдаят президента. Компютърният занаятчия обаче е заинтригуван: „ Защо няма вести от ФБР? “

Мак Айзък се свързва с Руди Джулиани, юриста на Доналд Тръмп, и му изпраща копия от материали от преносимия компютър на Хънтър Байдън. Той „ зарежда с тях консервативните медии “. Малко преди президентските избори през 2020 година десният таблоид New York Post разгласява първия материал. Това е " находка " - синът на Байдън " постоянно става за гръмки заглавия ": проблеми с парите, кокаинова взаимозависимост, бракоразвод, връзка с вдовицата на брат си.

Тогава, в решаващите месеци на президентската акция през 2020 година, историята имаше „ взривяващ капацитет “. И все пак си оставаше „ неразрешена тайнственост “. На доста медии беше отхвърлен достъп до материалите, те не можаха да ревизират тяхната достоверност и по тази причина отхвърлиха да отразяват този въпрос.

Веднага се появиха съмнения, че историята е „ прекомерно неправдоподобна, с цел да е истина “. Компютърният занаятчия не се ли е замислил, че евентуално са му подхвърлили устройството? Предполага се също, че компютърът е бил хакнат от съветски хакери - с цел да повлияе още веднъж на президентските избори. Още през 2016 година Хилари Клинтън намерено упрекна съветските разследващи служби в хакване, с цел да оказват помощ на Доналд Тръмп, което докара до следствие на ФБР и я вкара в съществени проблеми.

Twitter и Фейсбук, не разрешават позоваването към публикацията на New York Post и по този метод „ забавиха разпространяването на историята на Хънтър Байдън “. Така те " поеха ролята на арбитри в демократичния развой ". Затова републиканците упрекнаха медиите и софтуерните компании, че пазят ползите на Джо Байдън.

Сега, ненадейно, " сагата за преносимия компютър " още веднъж украси първите страници на американските вестници. The New York Times и The Washington Post без значение прегледаха данни от преносимия компютър на Хънтър Байдън. И двете издания стигнаха до едно и също умозаключение: най-малко някои от над 120 000 имейла и документи, 217 гигабайта данни, най-вероятно са същински. Въпреки това, произходът на множеството данни към този момент не може да бъде тестван, защото са били копирани прекомерно постоянно. The Washington Post отхвърля обвиняванията, че е обърнал прекомерно малко внимание на тази история преди изборите през 2020 година: достъпът до данните беше затворен до лятото на 2021 година

Но какво има против Хънтър Байдън – и изключително против Джо Байдън? Срещу Хънтър Байдън се водят следствия, както самият той съобщи. Той е обвинен в данъчни измами. Наскоро той уреди огромен данъчен иск. Според The ​​New York Times това може да значи, че Байдън чака обвиняване и се надява да завоюва снизходително отношение от арбитър и жури. Освен това следствието явно ще открива дали Байдън, като лобист на задгранични компании, е нарушил разпоредбите за откриване на информация.

Това е " неприятна вест " за Джо Байдън. Репутацията на " безпаричен политик, който се бори с финансовите злоупотреби " е застрашена. Сега може да стартира да наподобява на мнозина, че синът „ продаде връзката си с татко си за милиони “. Това е най-малкото „ грозно и неетично “. Същото се отнася и за последната „ смешка “ на Хънтър: той рисува и продава картини, само че цената им, достигаща до 500 000 $, надали се дължи на качеството им. Все още обаче не е ясно дали в действителност е нарушил законите. Във всеки случай обвиняването евентуално ще окаже въздействие и върху политическата кариера на бащата Байдън.

Засега няма данни самият татко да е взел участие в съмнителни покупко-продажби или да е знаел за тях. Джо Байдън постоянно е твърдял, че не се интересува от делата на членовете на фамилията си. Това най-малкото " заслужава внимание ", като се има поради смисъла, което той отдава на околните фамилни връзки, отбелязва Süddeutsche Zeitung.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР