Съединения в канабиса могат да се преборят с инфекциите, причинени

...
Съединения в канабиса могат да се преборят с инфекциите, причинени
Коментари Харесай

Съединения в канабиса предотвратяват COVID-19

Съединения в канабиса могат да се преборят с инфекциите, породени от ковид, твърди ново изследване. Изследването, извършено от учени от Държавния университет в Орегон, наречено " Канабиноидите блокират клетъчното нахлуване на SARS-CoV-2 и нововъзникващите разновидности ", е оповестено в „ Journal of Natural Products “.

Изследването се отнася за две съединения на конопа - канабигеролова киселина или CBGA и канабидиолова киселина или CBDA, за които се твърди, че са способни да се свързват с шиповия протеин на SARS-CoV-2 и да стопират навлизането на вируса в човешките кафези. Изследователите настояват, че " перорално биодостъпни и с дълга история на безвредна приложимост от индивида, тези канабиноиди, изолирани или в екстракти от растението, имат капацитет да предотвратяват, както и да лекуват зараза със SARS-CoV-2 ".

Ефектът на съединенията против Алфа и Бета разновидностите на COVID-19 е тестван от учените в лаборатория. Изследването не планува даването на съединенията на хора или сравняване на степента на зараза при тези, които употребяват веществата, с тези, които не ги употребяват.

Ричард ван Бримен, един от ръководителите на проучването, твърди: " Нашите данни демонстрират, че CBDA и CBGA са ефикасни против двата разновидността, които разгледахме, и се надяваме, че тази наклонност ще се разпростре и върху други съществуващи и бъдещи разновидности ".

Изследването се организира на фона на продължаващото разпространяване на новия вид Омикрон, като пандемията от ковид продължава да взема жертви по целия свят. Според последните оценки на университета " Джонс Хопкинс " има 317 186 004 доказани случая на Коронавирус с повече от 5,5 милиона смъртни случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР