Съединените щати заявиха, че ще продължат усилията да изправят пред

...
Съединените щати заявиха, че ще продължат усилията да изправят пред
Коментари Харесай

САЩ ще проверят автентичността на видеозаписа с послание от водача на Ислямска държава

Съединените щати обявиха, че ще продължат напъните да изправят пред правораздаването към момента живите водачи на джихадистката формация Ислямска страна след публикувания видеозапис с обръщение от нейния водач Абу Бакр ал Багдади, чиято достоверност ще бъде тествана, съобщи Франс прес.

Международната антиджихадистка коалиция отпред със Съединени американски щати ще се бие на всички места по света, с цел да подсигурява трайното проваляне на терористите и с цел да бъдат изправени пред съда всички техни живи водачи, разгласи представител на Държавния департамент.

ИД популяризира през вчерашния ден, за първи път от пет години, видеозапис, за който се твърди, че е на Багдади. Той приказва за атентатите против хотели и черкви в Шри Ланка на католическия Великден и декларира, че борбата за Багуз - последното село в източна Сирия, което бе под контрола на джихадистите - е завършила.

Анализатори на американското държавно управление ще проучат записа, след което разследващите служби ще се произнесат за достоверността му.

"Териториалният погром на ИД в Сирия и Ирак й нанесе съдбовен стратегически и психически удар. ИД видя по какъв начин се разпада по този начин нареченият й халифат, а водачите й бяха избити или се разбягаха от бойното поле ", добави представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР