Съединените щати започват изтеглянето на войските си от Сирия. Това

...
Съединените щати започват изтеглянето на войските си от Сирия. Това
Коментари Харесай

Ще се оттеглят ли САЩ от Сирия - коментар на проф. Владимир Чуков

Съединените щати стартират изтеглянето на войските си от Сирия. Това разгласи през вчерашния ден американският президент Доналд Тръмп в Туитър, като написа, че единствената цел на американските военни там по времe на администрацията на Тръмп е била да победят Ислямска страна, което е към този момент сторено. Какво значи това решение за бъдещето на Сирия? По тематиката разговаряхме с арабиста проф. Владимир Чуков.

По думите на проф. Чуков решението на Тръмп е и изненадващо, и не изненадващо, защото още през април президентът на Съединени американски щати ясно съобщи, че ще изтегли войските си от Сирия. Въпрос на време беше по кое време тъкмо ще стане това, по какъв метод и каква ще бъде съответната причина това да се случи и какво следва. Той уточни, че Турция е единствената страна, която не реагира шумно, което е било реализирано по време на телефонния диалог отпреди няколко дни сред Тръмп и Ердоган.

Проф. Чуков изясни, че все още Сирия е разграничена на три съществени елементи. 60% от нея са следени от държавното управление в Дамаск. Това е в действителност обединението, лидирана от Русия. 30% - втората по величина зона е следена от кюрдите - това са частите за национална отбрана или сирийските демократични сили. Политическото крило е Партия на демократичния съюз. Те са ръководени от Съединени американски щати и западните съдружници. Около 5% са под пряк турски надзор. Под половин % е територията, която се управлява от Ислямска страна. " Грешка би било да се погребе Ислямска страна просто по този начин и да се каже: ние победихме! ", акцентира проф. Чуков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР