Съединените щати заплашиха със значителни последици за Китай в случай

...
Съединените щати заплашиха със значителни последици за Китай в случай
Коментари Харесай

Белият дом предупреди Китай да не помага на Русия

Съединените щати заплашиха със " обилни последствия " за Китай при положение на стъпки, ориентирани към нарушение на глобите на Съединени американски щати, наложени против Русия поради Украйна. Това заяви прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

Тя е била помолена да разяснява какви тъкмо ще бъдат следствията за Пекин, в случай че стартира да оказва помощ на Москва да заобикаля американските ограничавания.

" Няма да встъпвам в съответни детайлности за тези последствия. Ако те дават на Русия военна или друга помощ, която, несъмнено, нарушава глобите или поддържа съветските военни старания, тогава това ще докара до обилни последствия. Що се отнася до това по какъв начин наподобяват съответните ограничения, ние ще се координираме с нашите сътрудници и съдружници, с цел да вземем това решение ", сподели Псаки и добави, че Съединени американски щати ще наблюдават от близко ходовете на Китай във връзка с Русия.

Държавният департамент в понеделник не отхвърли опцията да бъдат наложени наказания против Китай за съдействие с Русия.

На брифинг за публицисти ръководителят на пресслужбата на американското дипломатическо ведомство Нед Прайс съобщи:. " Няма да оповестяваме до какво може да докара това. Очевидно сега не желаеме да преглеждаме сходно съмнение ", сподели дипломатът.

" Това е доста явен случай на две автокрации, които желаят да видят света по-затворен, по-малко отворен, по-малко свободен, да обединят напъните си и ние от близко следим каква форма може да одобри сходно съдействие ", аргументира се Прайс.

От Пентагона също излязоха с сходни изказвания и заплашиха Китай с " последици "

В понеделник американски и английски медии оповестиха, че Русия е поискала от Китай да й даде военна техника за войната в Украйна, както и икономическа помощ, с цел да може да понесе ударите на глобите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР