Съединените щати за първи път от близо шест десетилетия ще

...
Съединените щати за първи път от близо шест десетилетия ще
Коментари Харесай

В САЩ ще екзекутират жена, извършила свирепо убийство

Съединените щати за първи път от близо шест десетилетия ще екзекутират жена. Тя е приета за отговорна в осъществяването на ужасяващо закононарушение през 2004 година, предадоха американските организации.

През 2004 година в Мисури Лиза Монтгомъри, тогава на 36 години, убива 23-годишна бременна жена, след което с нож изважда от корема ѝ нероденото бебе. Жертвата е бременна в осмия месец. Монтгомъри след това твърди, че бебето е нейно.

Смъртната присъда ще бъде изпълнена единствено дни преди встъпването в служба на демократа Джо Байдън, който е съперник на смъртното наказване. Адвокатите на Монтгомъри оповестиха, че изтезанието е планувана за 12 януари 2021 година. Тя трябваше да бъде изпълнена през месец декември, само че бе отсрочена поради ковид.

Федерален арбитър във Вашингтон отсрочи осъществяването на смъртната присъда, тъй като юристите на Монтгомъри дадоха позитивна проба за COVID-19. Адвокатите настояват, че Монтгомъри страда от съществени душевен проблеми, отключени още в детството поради непрекъснат побой и изнасилвания. Убийството през 2004 година потресе Съединените щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР