Съединените щати за първи път обявиха, че разполагат с доказателства

...
Съединените щати за първи път обявиха, че разполагат с доказателства
Коментари Харесай

САЩ: Имаме доказателства, че в Русия има севернокорейски войски

Съединените щати за първи път оповестиха, че разполагат с доказателства за наличието на севернокорейски войски в Русия. Според Вашингтон минимум 3000 севернокорейски бойци са били превозени с транспортен съд до източния съветски град Владивосток първоначално и средата на октомври.
Прочетете още
„ Ако тези бойци вземат участие на страната на Москва във войната против Украйна, това ще бъде доста сериозен проблем и ще има евентуални последици ”, разгласи американският министър на защитата Лойд Остин.

„ Ако севернокорейски бойци в действителност влязат в пердах, това ще покаже възходящото обезсърчение на Русия във войната ѝ против Украйна. Всеки ден Москва понася изключително доста жертви на бойното поле, само че президентът Путин наподобява има желание да продължи тази война. Това ще показва и невиждано равнище на директно военно съдействие сред Русия и Северна Корея, което ще има последствия за сигурността в Европа, както и в Индо-Тихоокеанския район ”, означи представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

Разузнаването в Южна Корея също разполага с данни, че в Русия са изпратени севернокорейски бойци, които ще бъдат изпратени на бойното поле в Украйна. Москва и Пхенян отхвърлят изказванията на Вашингтон и Сеул.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР