Съединените щати водят преговори със страните от Г-7 за предоставяне

...
Съединените щати водят преговори със страните от Г-7 за предоставяне
Коментари Харесай

САЩ водят преговори със страните от Г-7 за нова помощ от 50 млрд. долара за Украйна

Съединените щати водят договаряния със страните от Г-7 за даване на помощ от 50 милиарда $ (91.85 милиарда лева) за Украйна, написа Bloomberg, представена от ФОКУС.
Според осведомени с предлагането проектът се разисква от водачите на групата, като Съединени американски щати упорстват за реализиране на съглашение по време на срещата на Г-7 в Италия през юни. " Дискусиите по тази тематика са сложни и постигането на съглашение може да отнеме още месеци ", са показали източниците. Планът е сигнал за мощна поддръжка от страна на Вашингтон, откакто през април Конгресът утвърди помощ в размер на 61 милиарда $ за Киев, която беше отлагана с месеци заради партийни разногласия. Този ход също по този начин ще окаже нов напън върху Европейския съюз да се откаже от възраженията си против потреблението на замразените съветски активи.
Говорителите на Министерството на финансите на Съединени американски щати и на Съвета за национална сигурност към Белия дом са отказали коментар.
Запитана за този вид предложение, при което Съединени американски щати или част от страните от Г-7 отпускат средствата за помощ, които Европейски Съюз изплаща, употребявайки замразените активи, министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън е декларирала, че " това е нещо, което обсъждаме ".
" В идеалния случай бихме желали всички членове на Г-7 да вземат участие, да бъдат част от това, а не Съединените щати да го вършат сами ", е декларирала тя пред Bloomberg в изявление в Седона, Аризона, в петък (3 май).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР