Съединените щати включиха Русия в черния списък на страните с

...
Съединените щати включиха Русия в черния списък на страните с
Коментари Харесай

САЩ включиха Русия в черния списък за нарушения на религиозната свобода

Съединените щати включиха Русия в черния лист на страните с " тежки нарушавания на религиозната независимост ", заяви Държавният департамент.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в изказване, че дефинира Русия, както и Китай и осем други страни, като страни, които будят безпокойствие " заради присъединяване и толериране на " систематични, непрекъснати и жестоки нарушавания на религиозната независимост ", цитира Агенция Франс Прес.
Специалният делегат на Съединени американски щати за религиозна приемливост потегли на обиколка на Балканите
Специалният делегат на Съединени американски щати за интернационална религиозна независимост Сам Браунбек е на посещаване в Гърция, България, Румъния и Молдова от дне...

Нигерия, която беше включена в листата предходната година и която Блинкен би трябвало да посети тази седмица, беше отстранена.

Другите страни, които към момента са в листата на Съединени американски щати за " нарушавания на религиозната независимост ", са Мианмар, Еритрея, Иран, Северна Корея, Пакистан, Саудитска Арабия, Таджикистан и Туркменистан.

Алжир, Коморските острови, Куба и Никарагуа бяха включени в листата за наблюдаване.

" Съединените щати няма да се откажат от уговорката си да се застъпват за свободата на религията или убежденията за всички и във всяка страна ", съобщи Блинкен. " На прекалено много места по света продължаваме да виждаме по какъв начин държавните управления тормозят, арестуват, заплашват, вкарват в пандиза и убиват хора единствено тъй като желаят да живеят в сходство с убежденията си. "
Религиозната независимост се трансформира в изчезващ тип
Религиозната независимост е записала " сериозен спад " в последните две години със пречки в 81 страни и утежняване в над една четвърт от...

Днес Блинкен стартира обиколка в три страни в Африка, като предизвести за възходящите закани за демокрацията на континента. Посещението му стартира в Кения и ще обхване и Сенегал, като той акцентира новия ангажимент на Съединени американски щати към Африка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР