Съединените щати виждат необходимост от предприемане на постепенни стъпки със

...
Съединените щати виждат необходимост от предприемане на постепенни стъпки със
Коментари Харесай

САЩ искат пълно ядрено разоръжаване на КНДР

Съединените щати виждат нужда от предприемане на " постепенни стъпки " със Северна Корея за цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

Това съобщи в четвъртък представител на Държавния департамент, в поддръжка на предлагането на Южна Корея да помогне на Севера, когато и в случай че Пхенян предприеме стъпки за нуклеарно разоръжаване.

Прессекретарят на министерството Нед Прайс също сподели, че могат да бъдат подхванати " на практика стъпки " за денуклеаризация на полуострова.

" Ние имаме вяра, че има на практика стъпки, които могат да бъдат подхванати, които да спомогнат за постигането на споделената цел за цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров ", сподели той на въпрос дали Съединени американски щати са съгласни да дават тласъци на Севера в ранните стадии на денуклеаризацията му.
 Южна Корея желае мир, а не политическо шоу от договарянията с КНДР
Южна Корея желае мир, а не политическо шоу от договарянията с КНДР

Президентът разкритикува срещите на предшественика си с Ким Чен-ун и Тръмп

По-рано Прайс сподели, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат наказания против Севера , до момента в който или в случай че страната не промени фундаменталния си метод.

Говорителят обаче означи, че Пхенян сега съставлява най-сериозната опасност за сигурността в Индо-тихоокеанския район.

" Може би няма по-голямо предизвикателство за мира и сигурността в този район от това, което съставлява КНДР ", сподели Прайс, запитан за вероятното присъединяване на Северна Корея в многонационално военно обучение, водено от Русия и Китай.

Припомняме, че на 15 август беше оповестено, че против денуклеаризация . Сеул ще доставя храна, сила и средства за рационализация на северния си комшия, само че за експертите в района, възможностите Пхенян да одобряват това предложение са доста дребни. Президентът на Южна Корея-Юн Сук-юл разгласи, че ще предложи огромен пакет от помощ на Пхенян в подмяна на денуклеаризация, тип предложение, което Северна Корея от дълго време отхвърля.

Юн Сеок-юл разказа в детайли предлагането си, което ще включва храна, сила, само че също по този начин и помощ за модернизиране на инфраструктура като пристанища, летища и лечебни заведения.

Този проект ще усъвършенства доста стопанската система на Северна Корея и стандарта на живот на нейния народ, в случай че Северът спре да развива нуклеарната си стратегия и стартира същински и значителен развой на денукеларизация, сподели Юн по време на тирада по случай годишнината от края на японското колониално ръководство през 1945 година

През юли севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи, че е подготвен да активизира нуклеарните си качества при положение на война със Съединените щати или Южна Корея.
 Северна Корея е безапелационна, че няма да търпи рецензии към нуклеарната си стратегия
Северна Корея е безапелационна, че няма да търпи рецензии към нуклеарната си стратегия

КНДР назова Вашингтон крал на разпространяването на нуклеарни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР