Съединените щати вероятно ще навлязат в рецесия през тази година

...
Съединените щати вероятно ще навлязат в рецесия през тази година
Коментари Харесай

Икономисти очакват рецесия и висока инфлация в САЩ

Съединените щати евентуално ще навлязат в криза през тази година и ще се сблъскат с висока инфлация до 2024 година, предвиждат болшинството икономисти, взели участие в скорошно изследване.

Повече от две трети от интервюираните в изследването на политиките на Националната асоциация за бизнес стопанска система (NABE) предвиждат, че в края на тази година инфлацията ще остане над четири %.

Проучването обобщава отговорите на 217 членове на NABE и е извършено сред 2 и 10 март, се споделя в изказване на организацията.

Федералният запас на Съединени американски щати увеличи лихвените проценти с 4,75 процентни пункта в опит да се оправи с възходящата инфлация, която предходната година доближи най-високото си равнище от десетилетия насам.

През февруари растежът на цените леко се забави до годишно ниво от 6,0%, което е много над дълготрайната цел на Федералния запас от 2%.

На фона на мрачните стопански прогнози имаше и някои положителни вести - единствено пет % от интервюираните считат, че Съединени американски щати сега са в разгара на криза, което е " доста по-малко " от 19-те % в предходното икономическо изследване, съобщи в изказване президентът на NABE Джулия Коронадо.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР