Съединените щати вероятно ще доставят повече дизел за Европа този

...
Съединените щати вероятно ще доставят повече дизел за Европа този
Коментари Харесай

Европа внася рекордни количества дизел и газьол

Съединените щати евентуално ще доставят повече дизел за Европа този месец. Междувременно вносът на дизел в Европа от Азия и Близкия изток е намалял.

Въпреки желанието на Европа да се откаже изцяло от съветските доставки на гориво, апетитът на Европа за импорт на дизел и газьол не е намалял. Дори, съгласно калкулации, този месец ще се усили до 290 000 барела дневно. Това демонстрират предварителните оценки на Kpler, представени от Bloomberg.

Това е най-високото равнище на импорт на дизел и газьол от юли 2018 година

Износът на дизелово гориво от американското крайбрежие на Мексиканския залив се усили незабавно след привършване на сезонната поддръжка на рафинериите.

Азия и Близкият изток - различен снабдител на дизел и газьол за Европа, означиха спад в доставките, по време на поддръжката на рафинериите. Сезонът за поддръжка в Европа също е на път да завърши. Kpler чака доставките в Европа да останат по-ниски от естественото през декември.

Вносът на дизел в Европа от Индия съвсем доближи 305 000 барела дневно, демонстрират данните на Kpler - най-високата точка от януари 2017 година

Европа се оказа обект на рецензии, поради покупките си на дизел от Индия, защотп Индия купува на ниска цена недопечен нефт от Русия. Миналата година по това време Русия беше най-големият снабдител на дизел в Европа.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР