Съединените щати вече са в състояние на космическа надпревара с

...
Съединените щати вече са в състояние на космическа надпревара с
Коментари Харесай

Китай и НАСА се борят за господство на Луната

Съединените щати към този момент са в положение на " галактическа конкуренция " с Китай и ще би трябвало да следят дали Китай няма да се стреми към владичество над лунните запаси. Това казва в изявление за " Политико " админът на НАСА Бил Нелсън, някогашен астронавт. 

По думите му, Китай може да съобщи искания за благосъстоятелност над региони, богати на запаси, с претекста осъществяване на научни проучвания.

Нелсън дава образец с установяването на бази на острови в Южнокитайско море, за които има териториални разногласия с други страни.

Коментарите на Нелсън са удостоверение за назряващото съревнование сред Съединени американски щати, които остават водач в галактическите проучвания, и все по-бързо стремящия се да навакса Китай. Миналата година Пекин завърши построяването на личната си галактическа орбитална станция и стартира задачи за проучване на Луната.

И Китай като Съединени американски щати се стремят към създаване на изследователска база в миг, когато Вашингтон започнаха програмата " Артемида " за завръщане на хора на Луната в идващите няколко години. Азиатският колос желае да направи същото до края на десетилетието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР