Съединените щати вече са най-големият износител на втечнен природен газ

...
Съединените щати вече са най-големият износител на втечнен природен газ
Коментари Харесай

САЩ детронираха Катар като най-голям износител на втечнен природен газ

Съединените щати към този момент са най-големият експортьор на полутечен природен газ в света, демонстрират данни от декември. Причината е увеличените доставки на " гладната " за сила Европа.

Съединени американски щати детронираха досегашния максимален експортьор на полутечен природен газ в света Катар. Значителният скок в производството на полутечен природен газ идва най-много от завода Sabine Pass на компанията Cheniere Energy в Тексас.

Покачването на цените в Европа през последните месеци месец мотивираха експортьорите от Съединени американски щати да изнасят за континента, повече в сравнение с за Азия. На фона на тежката енергийна рецесия, броят на американските танкери с доставки с полутечен природен газ скочи с 50% единствено за денонощие, преди Коледа.

Танкери, пътуващи към Азия, даже трансформираха курса и се насочиха към Европа, където цените на синьото гориво са по-високи.

Според калкулации Съединени американски щати резервират първото място в износа на полутечен природен газ и тази година, само че Катар може да ги изпревари. Страната усилва индустриалния си потенциал от 77 милиона тона годишно до над 100 милиона тона, написа Oilprice.

" Катар и Съединени американски щати ще бъдат най-големите производители на полутечен природен газ в света през идващото десетилетие ", счита Максут Ашраф, който е старши ръководещ шеф на световната енергийна мултинационална компания Accenture.

Проектите за експорт на полутечен природен газ в Съединени американски щати се усилват, а до края на 2022 година потенциалът на Съединени американски щати ще се усили още, заяви Администрацията за енергийна информация предходната година. Смята се, че потенциалът за експорт на Америка ще надмине този на двата сегашни най-големи международни експортьори на LNG Австралия и Катар.

Увеличаването на износа на полутечен природен газ в Съединени американски щати провокира неспокойствие в Конгреса. Сенатор Елизабет Уорън упрекна промишлеността, че производството е на ниски равнища, само че износа се усилва, което основава опасности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР