Съединените щати възпрепятстват прекратяването на огъня в Газа, а мюсюлманските

...
Съединените щати възпрепятстват прекратяването на огъня в Газа, а мюсюлманските
Коментари Харесай

„Хамас“ с призив: Мюсюлманските страни да спрат доставките на петрол за онези, които помагат на Израел

„ Съединените щати попречват прекратяването на огъня в Газа, а мюсюлманските страни би трябвало да създадат освен това от изказвания, като спрат доставките на нефт за тези, които оказват помощ на Израел “. Това съобщи Муса Абу Мерзук, началник на службата за интернационалните връзки на палестинската войнствена формация „ Хамас “ в изявление за турския в. „ Йени шафак “, представен в Българска телеграфна агенция.

„ Самите Съединени американски щати управляват и управляват тези спорове и войната. Американски безпилотни самолети са в небето над Газа. Военни кораби са край палестинския бряг. Оказват напън върху страните в района да пазят Израел. Ако Съединени американски щати желаеха преустановяване на огъня, то щеше от дълго време да е реализирано “, разяснява той.

Муса Абу Мерзук акцентира, че задачата на „ Хамас “ е самостоятелна палестинска страна със столица Йерусалим.

„ На Западния бряг и в Йерусалим има директна окупация. В линията Газа има блокада и окупация. Ние се борим за свободата на нашия народ и за основаването на самостоятелна страна със столица Йерусалим “, сподели още той.

Според представителя на „ Хамас “ Съединени американски щати заплашват страните от района и ги карат да се въздържат от налагане на наказания против Израел.

„ Очакваме всички бойци от съпротивата в района, всички арабски и ислямски страни и миролюбиви хора да поддържат нашата опозиция в линията Газа “, съобщи Мерзук, като сподели, че чакат повече поддръжка от ислямския свят.

„ Знаем доста добре, че при предходните арабски войни беше наложено петролно ембарго, с цел да се поддържа арабската идея. Днес може да бъде спрян петролът на тези, които оказват помощ на това ционистко образувание “, съобщи той и добави, че единствено изказвания и осъждания не са задоволителни, а би трябвало да има на практика стъпки.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР