Съединените щати в понеделник наложиха санкции на членове на група,

...
Съединените щати в понеделник наложиха санкции на членове на група,
Коментари Харесай

САЩ санкционират 7 руснаци за дестабилизиране на Молдова

Съединените щати в понеделник постановиха наказания на членове на група, обвързвана с съветското разузнаване.  Мерките са поради ролята им в напъните на Москва да дестабилизира и повлияе на изборите в Молдова. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на Министерството на финансите.

Новите наказания засягат седем съветски жители, някои от които поддържат връзки с съветските разследващи служби, се споделя в изказване на департамента. Сред тях е водачът на групата Константин Прокопиевич Сапожников. Той провежда заговора за дестабилизиране на държавното управление на Молдова при започване на 2023 година, се споделя в известието.

Групата е част от огромна световна осведомителна интервенция , обвързвана с Русия, която е ориентирана към Украйна и граничещите страни, както и към Европейския съюз (ЕС), Обединеното кралство и Съединени американски щати, съобщи Министерството на финансите. Членовете ѝ предизвикат, образоват и управляват групи в демократични страни. Провеждат антиправителствени митинги, манифестации, шествия и демонстрации, се прибавя в него.

Физическите лица са: Юрий Юриевич Маколов, който съгласно Министерството на финансите е взел участие в логистичната поддръжка на парцела; Глеб Максимович Хлопонин, който събира детайлности за сигурността на разнообразни държавни здания в Молдова; и Алексей Вячеславович Лосев, който е направил разузнаване в Молдова, съгласно Министерството на финансите. Светлана Андреевна Бойко и Василий Викторович Громовиков се занимаваха с бюджетирането и финансирането на имота за 2023 година, се прибавя в него.
 Молдова желае бързо в Европейски Съюз, застрашена е от Русия
Молдова желае бързо в Европейски Съюз, застрашена е от Русия

Русия ще продължи да бъде огромен източник на неустойчивост с години

" Тези сътрудници на злонамерено въздействие проучват страни, уязвими за употреба, и подклаждат страхове, които подкопават вярата в демократичните правила в набелязаните страни ", се споделя в изказването на отдела.

Браян Нелсън, заместник-секретар по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване на министерството, сподели, че глобите от понеделник разкриват продължаващите старания на Русия да дестабилизира демократичните народи.

Европейски Съюз и Канада предходната седмица също постановиха наказания на молдовците, базирайки се на дестабилизиращи дейности.
 Молдова напуща Общността на самостоятелните страни
Молдова напуща Общността на самостоятелните страни

Спорес Кишинев тази организация към този момент не може да се назова общественост

Припомняме, че през май президентът на Молдова Мая Санду съобщи, че ЕС би трябвало да пусне Молдова в блока " допустимо най-скоро ", с цел да отбрани по-добре страната против възходящите съветски закани.

Страната с население от 2,6 милиона души от месеци упреква Москва, че се пробва да я дестабилизира поради твърдата поддръжка на Кишинев за Украйна и прозападния път, предупреждавайки, че Кремъл е разположил хибридна война и е изпратил саботьори, с цел да подклаждат безредици. Русия също оказа напън върху Молдова, като понижи доставките на газ.

" Нищо не може да се съпостави с това, което се случва в Украйна, само че ние виждаме рисковете и имаме вяра, че можем да спасим нашата народна власт единствено като част от Европейски Съюз ", сподели Санду добавяйки, че Русия " ще продължи да бъде огромен източник на неустойчивост за идните години. "

През април Европейски Съюз изпрати гражданска задача в Молдова, вклинена сред Украйна и Румъния, с цел да помогне в битката с възходящите закани от чужбина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР