Съединените щати увериха днес, че ядрените преговори със Северна Корея

...
Съединените щати увериха днес, че ядрените преговори със Северна Корея
Коментари Харесай

Вашингтон: Ядрените преговори със Северна Корея в Швеция преминаха добре

Съединените щати увериха през днешния ден, че нуклеарните договаряния със Северна Корея в Швеция са минали добре, съобщи Франс прес.

По-рано севернокорейската страна съобщи, че договарянията са се провалили и че отговорността за това е на Вашингтон, предава Българска телеграфна агенция.

" Направените по-рано от делегацията на Северна Корея мнения не отразяват наличието и духа на днешната полемика, която продължи осем часа и половина. (Представителите на) Съединените щати излязоха с реформаторски хрумвания и организираха хубава полемика със севернокорейските си сътрудници ", съобщи в официално съобщение говорителката на американския Държавен департамент Морган Ортагюс.

Съединените щати одобриха поканата на Швеция да се върнат в Стокхолм след две седмици за продължение на разискванията, посочи Ортагюс.

Вашингтон и Пхенян е невероятно да преодолеят едно 70-годишно завещание на война и неприязън на Корейския полуостров в границите на един съботен ден. Обсъждат се значими въпроси, които изискват съществено внимание от страна и на двете страни. Съединените щати показаха подготвеност за това, излиза наяве от изказването на говорителката.

Обсъжданията в Швеция са първият опит за възобновяване на разговора сред Съединените щати и Северна Корея след неуспеха на срещата сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун във виетнамската столица Ханой през февруари, отбелязва Франс прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР