Съединените щати трябва да действат срещу Северна Корея, преди да

...
Съединените щати трябва да действат срещу Северна Корея, преди да
Коментари Харесай

NYT: САЩ трябва да предприемат действия срещу КНДР, защото Ким Чен Ун се готви за война

" Съединените щати би трябвало да работят против Северна Корея, преди да е станало прекомерно късно, тъй като нейният водач Ким Чен Ун търси война. Съединени американски щати би трябвало да подхващат смели, нови дипломатически подходи, с цел да се оправят с възходящата нуклеарна опасност ", написа в публикация, озаглавена " Решение за Северна Корея има, в случай че Байдън единствено го разбере ".

От края на Студената война наподобява, че всяка формула, от опасността от война до обещанието за мир, е тествана. И въпреки всичко, макар че е обект на повече наказания от всяка друга страна, Северна Корея създаде нуклеарни оръжия. КНДР има почти 50 бойни глави и комплицирани ракети, които теоретично биха могли да доставят тези оръжия до цели в континенталната част на Съединените щати.

От NYT означават, че Ким е отказал да усъвършенства връзките сред Северна Корея и Съединени американски щати. Вместо това Пхенян стартира да " флиртува " с Москва. Според изданието по този метод Ким може да стартира да се приготвя за личната си война. 

Скорошни предизвестия от специалисти допускат, че Ким може да се готви за вероятен боен спор, поощрен от по-близките си връзки с съветския президент Владимир Путин. Ограничен спор, като офанзива против южнокорейските острови, може бързо да ескалира.

В публикацията се показва още, че взаимното съмнение сред Съединени американски щати и Северна Корея се е задълбочило при администрацията на президента Джо Байдън след несполучливите договаряния от ерата на Тръмп. NYT разпознава два евентуални лоста:

Използване на напрежението сред Северна Корея и Китай и недоверието на Ким към въздействието на Пекин.

Обръщане към желанието на Ким за икономическо развиване посредством формулиране на договарянията като възстановяване на връзките и подкрепяне на севернокорейската стопанска система, а не просто денуклеаризация (намаляване на арсеналите от нуклеарни оръжия, техните носители и системи за доставка).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР