Съединените щати търсят начини да засилят санкциите си срещу Иран.

...
Съединените щати търсят начини да засилят санкциите си срещу Иран.
Коментари Харесай

САЩ: Въпреки санкциите Иран не е променил поведението си

Съединените щати търсят способи да засилят глобите си против Иран. Това съобщи американският министър на финансите Джанет Йелън, представена от " Ройтерс ".

Тя призна, че наказателните ограничения не са довели до измененията в държанието или политиката, които Вашингтон желае от Техеран.

" Нашите наказания против Иран сътвориха същинска икономическа рецесия в страната и стопански Иран страда доста заради тях. Това наложи ли смяна в държанието? Резултатът е доста по-малък, в сравнение с бихме желали в идеалния случай ", означи Йелън.

Тя не посочи каква смяна в държанието чака Вашингтон от Техеран.

По-рано обаче Съединени американски щати показаха угриженост по отношение на нуклеарната стратегия на Иран, правата на индивида и връзките с Русия на фона на войната ѝ с Украйна.

През годините Съединените щати постановиха голям брой наказания на Иран, като последния кръг наказателни ограничения бяха ориентирани към иранската промишленост за безпилотни летателни поради доставката на дронове за Русия, които съгласно Вашингтон се употребяват за нанасяне на удари по гражданска инфраструктура в спора в Украйна.

Връзките сред Иран и Съединените щати стават все по-обтегнати, защото напъните за обновяване на нуклеарната договорка от 2015 година са в застой.

Наскоро Вашингтон наложи наказания на Техеран и поради гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини в полицейски арест на 16 септември предходната година.

Амини беше арестувана в Техеран от моралната полиция за нарушение на разпоредбите за носене на хиджаб, изискващи от дамите да покриват напълно косата и тялото си. След гибелта ѝ в страната избухнаха всеобщи митинги.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР