Съединените щати спират някои програми за чуждестранна помощ, които са

...
Съединените щати спират някои програми за чуждестранна помощ, които са
Коментари Харесай

САЩ прекратяват програми за чуждестранна помощ към Нигер

Съединените щати стопират някои стратегии за задгранична помощ, които са в интерес на държавното управление на Нигер, само че ще продължат да дават филантропична помощ. Това разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в петък, съобщи Reuters.

Предоставянето на помощ от Съединени американски щати зависи от демократичното ръководство на държавното управление и зачитането на конституционния ред, съобщи Блинкен, като напомни, че това е изяснено още през цялото време на

" Ние оставаме ангажирани да поддържаме народа на Нигер, с цел да му помогнем да резервира своята мъчно извоювана народна власт и повтаряме нашия апел за неотложно възобновяване на демократично определеното държавно управление на Нигер ", сподели още Блинкен.

Началниците на защитата на за военни дейности, в случай че превратът в Нигер не бъде анулиран до неделя.

Припомняме, военна хунта смъкна демократично определения президент на Нигер Мохамед Базум и неговото държавно управление на 26 юли, седмото военно завладяване за по-малко от три години в Западна и Централна Африка.

Генералният щаб на въоръжените сили на Нигер поддържа преврата, а генералът от армията Абдурахмане Тхиани беше разгласен за нов водач на страната .

Съединени американски щати, Франция, Европейски Съюз, Африканският съюз и Икономическата общественост на западноафриканските страни осъдиха военния прелом. Той обаче беше подсилен от Мали и Буркина Фасо, които предизвестиха, че ще възприемат всяка задгранична военна интервенция в Нигер като оповестяване на война .
 Сваленият президент на Нигер желае поддръжка от Съединени американски щати
Сваленият президент на Нигер желае поддръжка от Съединени американски щати

Демокрацията в Африка била в опасност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР