Съединените щати смятат руските авиационни ограничения над Черно море за

...
Съединените щати смятат руските авиационни ограничения над Черно море за
Коментари Харесай

Как да се забрани на американците да навлизат в руски води и въздушно пространство?

Съединените щати считат съветските авиационни ограничавания над Черно море за противозаконни и няма да се придържат към тях, сподели Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност. Така той разяснява обвиняванията от Москва, че падналият предходната седмица в Черно море американски дрон е нарушил неразрешената за полети зона. Напомням, че тази зона беше основана преди година във връзка със спецоперацията в Украйна. Американците предстоящо не я признават.

На 14 март американски MQ-9 Reaper с изключени транспондери наруши границите на зоната за краткотрайно потребление на въздушното пространство над Черно море и продължи да се движи към съветската граница. За прехващането му бяха вдигнати два изтребителя Су-27, след среща с които дронът падна във водата.

Според съветското министерство на защитата, заради личната си внезапна маневра, той се е сблъскал с водната повърхност; съгласно американската страна витлото на БПЛА е било развалено или вследствие на контакт с съветски изтребител, или заради изтичане на гориво от съветски водач. В резултат на това американците е трябвало сами да удавят машината, с цел да не попадне в ръцете на руснаците.

В тази история може би най-изненадващото е, че американците, откакто получиха одраскване по носа, не направиха никакви изводи за себе си.

„ Могат да приказват каквото си желаят... за рестриктивните мерки. Не се съобразяваме с тях. Те са противозаконни ", сподели Кърби. И незабавно след случая той също изрично съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да летят над Черно море, макар случая.

„ Летихме над това въздушно пространство от година, ще продължим да го вършим и не се нуждаем от удостоверение от Русия, с цел да летим над интернационалните води “, сподели Кърби пред кореспонденти.

„ Ако желаят да изпратят известие за желанието си да ни попречат да летим над Черно море, това няма да се случи “, сподели представителят на Белия дом.

Това директно подсказва използването на един девиз, който от дълго време закупи известност в съветското общество и се отнася до опитите на някои за реабилитация на нацизма: можем да го повторим.

Да, можем. И ние сигурно ще повторим, в случай че желаят да повторят влизането си там, където не би трябвало да бъдат. Това е проблем със сигурността. Все отново Reaper е ударно-разузнавателен дрон, кадърен да носи ракети въздух-въздух и въздух-земя (такъв дрон насочи ракета към колата на иранския военачалник Касем Солеймани).

Освен това се употребява за разузнаване и ние добре знаем, че американското разузнаване по отношение на нашите военни уреди се изпраща на украинската войска.

Американците, апропо, въобще не крият това.

„ Занимавах се с разузнаване, наблюдаване и разузнаване “, сподели представителят на Пентагона Патрик Райдър по отношение на падналия в морето дрон.

„ Като цяло, американците са изцяло луди. И да се церемони с тях човек е неверно. Въпреки че са нужни военни контакти, несъмнено. Особено на фона на изказванията на американски копелета като сенатор (Линдзи) Греъм, че е належащо да се смъкват съветски самолети “, написа в своя TG канал Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Наистина такова предложение пристигна от американския сенатор от Южна Каролина. Все отново би трябвало да се означи, че Греъм е прочут русофобски радикал. От този човек можете да очаквате всевъзможни изявления. Което въобще не значи, че някой в Съединени американски щати ще ги послуша съществено - въпреки всичко сенаторът в действителност приканва за неотложно започване на нуклеарна война.

В същото време би трябвало да се разбере, че в случай че американците не са подготвени да я стартират през днешния ден, това не значи, че няма да са подготвени да я стартират на следващия ден.

Във всеки случай, всичките им дейности за разрушение на интернационалната архитектура за сигурност, основана след Студената война (разширяване на НАТО и приближаването му до нашите граници, отдръпване от контракта за ПРО и разполагане на ракетни установки в Европа, отдръпване от Договора за РСМД и провокиране на нова конкуренция във въоръжаването) приказват за умишлено повишение равнището на ескалация и подготвеност за най-радикални сюжети.

Напомням, че в навечерието на случая с дрона се случи различен важен случай: стратегическият американски бомбардировач B-52H Stratofortress отработи удар по Санкт Петербург.

Вярно, самолетите на хипотетичния съперник не са навлизали в нашето въздушно пространство и това са били образователни стрелби. Но това бяха учения за подготовка - за миг - за нуклеарна война.

Трябва да се разбере, че дронът над Черно море също не е снимал хубостта на " съветския Лазурен бряг " за рекламна туристическа брошура. Целта на разузнаването беше Севастопол - най-голямата и съществена база на нашия Черноморски флот.

Не знам до каква степен американците са подготвени сами да водят война за Крим - по-скоро даже е подозрително. Защо им е това, в случай че има Украйна, която счита, че има право на това и в чиито ръце е допустимо да се бие против Русия „ до последния украинец “? Убеден съм, че разузнаването е предопределено особено за Въоръжените сили на Украйна.

Вече писах за това, че Киев може да приготви удар против Крим в една от предходните си публикации. За осем години сме привикнали да се отнасяме скептично към опасността за нашия „ непотопяем самолетоносач “, само че на вятъра.

Малко евентуална опасност изглеждаше преди, когато Украйна не беше подготвена за пълномащабна война с Русия и не беше напомпана с оръжие от целия групов Запад. Сега обстановката се промени.

Като цяло за американците цялата обстановка към Крим и Черно море е опит за реванш за епичното проваляне преди девет години, когато Крим безусловно „ изплува “ от ръцете им. Някои специалисти считат, че целият " Майдан " е бил умислен с тази цел или че е бил първият в листата на американския " Wishlist ".

Американците чакаха да заемат базата на Черноморския флот в Севастопол, подземната база за подводници, авиобазата Белбек, нуклеарния бункер Кизълташ и оборудването " сотка ", откъдето се изстрелват ракети за надзор на цялото Черно море.

Последното е остаряла фантазия на англосаксонците. Това по-специално сподели ръководителят на координационния съвет на Международната асоциация на приятелите на Крим, някогашният министър-председател на Словакия Ян Чарногурски.

„ За груповия Запад, представляван от Съединените щати, това не е въпрос на интелектуално познание, а въпрос на интерес да се отнеме Крим от Русия ", съобщи той.

" Съединените щати биха желали да изградят лична военна база в Крим, с цел да я употребяват против Русия и да управляват Черно море. Но имам вяра, че Русия ще отбрани Крим, своята територия ", сподели политикът.

Стратегията на Съединени американски щати е ориентирана към превръщането на Черно море в " езеро на страните от НАТО ", до момента в който Турция счита, че морето принадлежи на всички страни еднообразно, написа турският вестник Cumhuriyet, разяснявайки самоуверените изказвания на Кърби за правото да прелита над Черно море без ограничавания.

През 2013-2014г Съединени американски щати се приближиха оптимално до осъществяването на тази задача, като доведоха на власт в Украйна свои протежета, които трябваше да изгонят Русия от Крим. Те се подготвяха, още през есента на 2013 година те оповестиха търг за реорганизация на школата в Севастопол за потребностите на Инженерния корпус на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Но ние откраднахме Крим отдолу под носа им. А с него – и фантазията за преодоляване на цялото Черно море и последователното изтласкване на Русия от крайбрежието му.

Съвсем явно е, че американците желаят да се реваншират с това злополучно за тях проваляне. За тях обаче Крим е единствено един от секторите на „ фронта “. Много вкусно и недостъпно парче.

Зона за възбрана на достъпа /Anti-Access/AreaDenial (A2AD) е това, което НАТО назовава местата, където цената на опит за залавянето им може да бъде извънредно висока.

Те считат Калининград за втората такава зона. Буквално при започване на седмицата изтребител Су-35 трябваше да бъде вдигнат, с цел да предотврати нарушаването на държавната граница от два стратегически бомбардировача B-52H на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Балтийско море. Дали са възнамерявали да навлязат в нашето пространство, готови за подготвителни удари, не е известно, само че сами по себе си тези дейности са мощно провокативни.

Би било потребно да си напомним още един сектор от евентуалния фронт - Японско море, местоположението на нашия Тихоокеански флот. Преди две години американски унищожител безочливо се приближи до териториалните води на Руската федерация и се опита да пресече държавната граница - трябваше да бъдат прогонени.

И връщайки се към Черно море, не може да не си спомним случая с английския унищожител „ Дефендър “, който през юни 2021 година навлезе в нашите териториални води край крайбрежията на Крим и промени курса единствено след сигнален огън и бомбардировки.

Провокация ли беше, тест за готовността ни да отразим удар или подготовка за същинска война? Възможно е и трите цели да са били преследвани по едно и също време.

Във всеки случай всяко доближаване до нашата зона за сигурност (която ние сътворяваме в сходство с интернационалните стандарти, които американците от дълго време оплюха), и още повече до държавната граница, би трябвало да се преглежда като евентуален акт на експанзия и извършител, в случай че не отговори на предизвестие, би трябвало да бъде погубен, без значение дали е дрон, военен аероплан или транспортен съд.

Разбира се, унищожаването на пилотиран обект е доста по-сериозен случай, само че следствията могат да бъдат още по-сериозни, в случай че американците се разминат с сходно навлизане.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР