Съединените щати ще увеличат броя на военните си в Германия.

...
Съединените щати ще увеличат броя на военните си в Германия.
Коментари Харесай

Лойд Остин: Съединените щати ще увеличат броя на военните си в Германия

Съединените щати ще усилят броя на военните си в Германия. Това разгласи американският министър на защитата Лойд Остин по време на първата си аудиенция в страната през днешния ден.

Очаква се 500 американски бойци да се причислят към към този момент разположените в страната 35 хиляди души.

Войниците ще бъдат ситуирани в района на Висбаден. Тези войски ще подсилят отбраната на Европа, разгласи Остин след срещата си с немската министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер.

Това е поврат в връзките сред Съединени американски щати и Германия, които мощно се утежниха по време на мандата на Доналд Тръмп. Малко преди да загуби изборите Тръмп разгласи, че ще изтегли 12500 души от американската армия в Германия като наказване за това, че Берлин не си заплаща вноските в бюджета на НАТО в контрактувания размер от два % от брутния вътрешен артикул.

Новоизбраният президент Байдън обаче спря изтеглянето. Усилването на войските на Съединени американски щати в Германия в този момент е изненада.

Тема на диалозите в Берлин бе и противоречивият план „ Северен поток 2 “. Остин съобщи, че разликите по този въпрос няма да попречат на чудесните, по думите му, връзки сред Германия и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР