Съединените щати ще работят със съюзниците си и партньорите си,

...
Съединените щати ще работят със съюзниците си и партньорите си,
Коментари Харесай

Байдън: Ще има нови санкции срещу Русия, ако анексира украински територии

Съединените щати " ще работят със съдружниците си и сътрудниците си, с цел да вкарат спомагателни наказания против Русия, които ще бъдат бързи и сурови ", в случай че Москва анексира украински територии. Това заяви президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Референдумите, проведени от Русия, са подигравка, измамлив предлог, посредством който да се направи опит за насилственото анексиране на части от Украйна ", посочи Байдън.

Съединените щати към този момент вкараха няколко пакета с стопански и финансови наказания против Русия по отношение на спора в Украйна, отбелязва Франс прес.
Г-7: Никога няма да признаем " подправените референдуми "
Лидерите на страните от Г-7категорично осъдиха  " подправените референдуми " за анексиране, проведени от Русия в окупираните от нея територии на Украйна и обявиха, че никога няма да ги признаят за законни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Никога няма да признаем тези референдуми, които наподобяват като стъпка към съветска анексия ", обявиха водачите в взаимно изказване, публикувано от Германия, която тази година е ротационен ръководител на Г-7 (Германия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Италия, Япония и Великобритания). " Призоваваме всички страни да отхвърлят изрично тези подправени референдуми ", се споделя още в изказването, представено от Агенция Франс Прес.

Москва желае " да сътвори подправен предлог за смяна на статута на суверенна украинска територия, която е обект на продължаваща съветска експанзия " и " тези дейности са очевидно нарушаване на хартата на Организация на обединените нации и на интернационалното право ", обявиха водачите на Г-7.

Групата счита, че " тези бутафорни референдуми нямат нито правна мощ нито легитимност, както се вижда от прибързаните способи за образуване от страна на Русия ". Тя упреква Москва, че не зачита демократичните стандарти и сплашва местното население.

Между 23 и 27 септември в ДНР, ЛНР и окупираните територии в Херсон и Запорожие се организират референдуми за присъединение към Русия. Владимир Путин разгласи, че ще признае резултата от гласуванията и заплаши, че може да употребява нуклеарно оръжие, с цел да отбрани " съветската територия ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР