Съединените щати ще продължат с изграждането на коалиция за следене

...
Съединените щати ще продължат с изграждането на коалиция за следене
Коментари Харесай

САЩ сформират бойна флота срещу иранските заплахи

Съединените щати ще продължат с построяването на коалиция за следене и въздържане на иранските закани за комерсиалните кораби в региона на Персийския залив и Червено море, заяви най-висшият американски боен, представен от АР.

Агенцията отбелязва, че самодейността е била задвижена поради безпокойствата на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, че Иран е направил неотдавнашните офанзиви против търговски кораби в Персийския залив.

Генерал Джоузеф Дънфорд, ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, заяви, че министерството на защитата е създало специфичен проект по въпроса. "До две седмици ще стане ясно кои страни ще се причислят към американските старания ", сподели Дънфорд.

Миналия месец изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър повдигна въпроса в централата на НАТО. Тогава нито една страна не пое ангажимент да се включи в такава коалиция и Еспър съобщи, че проектът би трябвало да бъде модернизиран.

Вчера ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати е разискал въпроса с шефа на Пентагона и с държавния секретар Майк Помпео.

След срещата в щата Вирджиния Дънфорд съобщи, че проектът се оформя. "Имаме много ясна идея какво желаеме да създадем ", означи той.

Дънфорд допусна, че планът може да стартира като дребна коалиция, която последователно може да се разшири.

САЩ ще правят наблюдателни действия и ще дават разследваща информация на корабите от обединението които ще патрулират в невралгични морски пътища като Ормузкия пролив и протока Баб ел Мандеб, означи най-висшият американски боен. Той посочи, че в случай че се наложи търговски транспортен съд да бъде ескортиран, интервенцията ще бъде поверявана на военни плавателни съдове от същата страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР