Съединените щати ще продължат да признават Ерусалим за столица на

...
Съединените щати ще продължат да признават Ерусалим за столица на
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: САЩ ще продължи да признава Ерусалим за столица на Израел

Съединените щати ще продължат да признават Ерусалим за столица на Израел, съобщи през вчерашния ден номинираният за държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, съобщи Франс прес.

Блинкън сподели това по време на чуването в Сената на американския Конгрес по отношение на кандидатурата си за държавен секретар.

Съединени американски щати няма да преразглеждат предизвикалото несъгласия решение на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, посочи Блинкън. Американското посолство в Израел ще остане в Ерусалим и няма да бъде преместено в Тел Авив, увери той.

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън е последовател на двудържавното решение на спора сред Израел и палестинците, сподели още Антъни Блинкън.

"Президентът и аз сме на едно мнение по този въпрос, а точно, че единственият метод, по който Израел може да подсигурява бъдещето си като демократична еврейска страна, палестинците да получат страната си, която е тяхно право, е по този начин нареченото двудържавно решение ", посочи Блинкън.

В същото време номинираният за държавен секретар на Съединени американски щати Блинкън призна, че в близко бъдеще не е реалистично да се стигне до двудържавното решение и прикани израелците и палестинците да се въздържат от едностранни ограничения, които биха усложнили в допълнение спора.

Блинкън бе безапелационен, че сигурността на Израел ще бъде един от главните цели на идващото американско държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР