Съединените щати ще продължат да депортират хаитянски мигранти обратно в

...
Съединените щати ще продължат да депортират хаитянски мигранти обратно в
Коментари Харесай

САЩ ще продължат да депортират хаитяни, докато евакуират своите граждани

Съединените щати ще продължат да депортират хаитянски мигранти назад в страната им, сподели представител на Министерството на вътрешната сигурност в четвъртък, на фона на влошаващите се гангстерски войни , които ги накараха ден по-рано да призоват собствените си жители да се изтеглят.

Ескалиращата гангстерска война в Хаити провокира опустошителна филантропична рецесия, която разсели към 200 000 души в цялата страна и остави към 5,2 милиона души - съвсем половината от популацията на Хаити - нуждаещи се от филантропична помощ, съгласно Организация на обединените нации.

" Депортирането на хаитянски жители, срещнати на нашата южна граница и в морето, продължава ", сподели представителят, отбелязвайки, че администрацията на Байдън е разширила процесите на условно освобождение за хаитянски мигранти.

" Забранените в морето подлежат на неотложно репатриране, а тези, които са открити в Съединените щати без правно съображение да останат, подлежат на премахване ", споделиха те.

Организацията на обединените народи и правозащитната група приканиха Съединени американски щати и други страни да спрат тази процедура.

Рано в четвъртък полет с 66 хаитянски мигранти кацна на интернационалното летище Тусен Лувертюр в столицата Порт-о-Пренс, съгласно документ на вътрешната сигурност, забелязан от Ройтерс.

Същата заран дребна група, включваща хора, пристигнали с коли от дипломатическата задача на Съединени американски щати , се събраха на пистата на същото летище, с цел да се качат на аероплан Boeing 767, ръководен от американската чартърна самолетна компания Omni Air International, ориентиран към Съединени американски щати

" Хуманитарната обстановка в Хаити се утежни доста през 2023 година " , се споделя в изказване в четвъртък от Интегрираната работа на Организация на обединените нации в Хаити (BINUH), като се пресмята, че над 2500 са били убити и 970 са отвлечени от януари.

Това включва минимум 71 души, убити при скорошна ескалация през последните две седмици на август.

" Последната вълна от принуждение докара до насилственото изселване на над 10 хиляди души, които откриха леговище допълнително от двадесет спонтанни места и приемни фамилии ", се споделя в известието.
 Лидерът на тайфа в Хаити разгласи, че ще се бори срещу чуждестранните въоръжени сили в страната
Лидерът на тайфа в Хаити разгласи, че ще се бори срещу чуждестранните въоръжени сили в страната

Джими Шеризие прикани хаитяните да се изправят против правителството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР