Съединените щати ще предприемат допълнителни стъпки за санкциониране на корумпирани

...
Съединените щати ще предприемат допълнителни стъпки за санкциониране на корумпирани
Коментари Харесай

Ескобар: САЩ ще продължат със санкциите на Балканите

Съединените щати ще подхващат спомагателни стъпки за санкциониране на корумпирани чиновници, съобщи заместник-помощник държавният секретар за Западните Балкани Габриел Ескобар на събитие за евроатлантическото бъдеще на района в Атлантическия съвет във Вашингтон, оповестява Гласът на Америка.

„ Не единствено е дейно да се глобяват лица, само че в случай че погледнете част от това, което Министерството на финансите афишира, ще видите дълбочината на корупцията “, сподели Ескобар.

Той акцентира образеца в Босна и Херцеговина, където политиците интензивно се оординират и си сътрудничат с проведените незаконни групи.

„ И хората би трябвало да го знаят. След като хората знаят това, водачите би трябвало да подхващат дейности, с цел да отстранят тези хора от виновни позиции. Те би трябвало да ги махнат от партийните листи. И това важи за всички страни в района “, сподели той.

Според Ескобар корупцията е опасност за демокрацията в района и би трябвало да се окаже напън върху водачите да създадат промени в региона на върховенството на закона, нужни за влизане в Европейския съюз.

„ Корупцията е най-големият проблем за района. Много ясно е, че най-националистически партии в района са и най-корумпираните. И това е реалност. Не го споделя американското държавно управление. Казват го самостоятелни организации като Transparency International и някои от нашите европейски организации от гражданското общество, които непрекъснато показват това, в това число някои доста положителни локални организации на гражданското общество “, сподели Габриел Ескобар. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР