Съединените щати ще предоставят на Украйна нов пакет от военна

...
Съединените щати ще предоставят на Украйна нов пакет от военна
Коментари Харесай

САЩ обявяват пакет от военна помощ от 200 милиона долара за Украйна

Съединените щати ще дават на Украйна нов пакет от военна помощ от 200 милиона $, в това число противовъздушна защита и ракетни муниции.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разгласи пакета при откриването на двудневна среща на интернационалните поддръжници на Киев в централата на НАТО в Брюксел в сряда.

Продължете да четете лист от 3 детайла Западът е упрекнат в „ двоен стандарт “ за отговорите на Палестина, Украйна

Русия изстреля десетки дронове в Украйна при последното въздушно нахлуване: Киев Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 595 завършек на списъка

Пакетът е първият, откогато Конгресът отхвърли ново финансиране за Киев от законопроект, с цел да избегне прекъсване на работата на държавното управление по-рано този месец.

Решението за прекъсване на финансирането на фона на съпротивата на републиканците повдигна въпроси по отношение на продължаващия ангажимент на Вашингтон да оказва помощ на Украйна да се бие против съветските сили.

В сряда Остин повтори уверенията, че Съединени американски щати ще поддържат Украйна „ колкото е належащо “.

При липса на по-нататъшни дейности от страна на Конгреса администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън към момента има пълномощия да изтегли съоръжение на стойност над 5 милиарда $ от военни ресурси.

Въпреки това, Министерството на защитата разполага единствено с $1,6 милиарда оставащо финансиране за подмяна на дарени оръжия и съоръжение.

Остин и военновъздушният военачалник Чарлз Кю Браун също се чака да употребяват срещата, с цел да уверят съдружниците, в това число Киев, че може да резервира поддръжката си за Украйна, като в същото време поддържа Израел в спора му с Хамас.

Досега Съединени американски щати са дали на Украйна 44 милиарда $ военна помощ след нашествието на Русия, в това число танкове, ракети и милиони патрони муниции.

Украинският президент Володимир Зеленски също участва на срещата в Брюксел, с цел да притисне съдружниците за повече оръжия преди зимата.

„ Ние се приготвяме, ние сме подготвени “, сподели Зеленски преди срещата на министрите на защитата. „ Сега се нуждаем от малко поддръжка от водачите. “

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че съветският президент Владимир Путин се „ приготвя още веднъж да употребява зимата като оръжие за война “, като се прицелва в енергийната инфраструктура в Украйна.

„ Трябва да предотвратим това. С по-напреднали и увеличени качества за противовъздушна защита можем да създадем огромна разлика “, сподели Столтенберг.

Украйна води контранастъпление, с цел да си върне територията в южната и източната част на страната от юли, само че не съумя да направи пробив заради съветските укрепления и противопехотните мини.

По време на двудневната среща в Брюксел се чака публични лица да обсъдят и други въпроси, свързани със сигурността, в това число неотдавнашни вреди на подводен газопровод и телекомуникационен кабел, свързващ Финландия и Естония.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР