Съединените щати ще повишат митата за китайски стоки на обща

...
Съединените щати ще повишат митата за китайски стоки на обща
Коментари Харесай

САЩ въвеждат наказателни мита за Китай за 200 млрд. долара

Съединените щати ще покачат митата за китайски артикули на обща стойност 200 милиарда $ годишно. Промяната от 10% на 25% ще стане в петък, като службата за външна търговия на Съединени американски щати ще сътвори процедури за изключването на обособени артикули.

Това е записано в известие, оповестено през днешния ден във Федералния указател - еквивалентът на Държавен вестник в България, написа " Дневник ".

Това става малко преди във Вашингтон да дойде китайският вицепремиер Лю Хъ за търговски договаряния в четвъртък и петък. Тази среща е считана за последна опция за реализиране на договорка, с която да се избегне внезапното повдигане на митата за Китай, подредено от президента Доналд Тръмп.

Новият режим влиза в действие на обед вашингтонско време в петък, още преди да е завършила визитата на китайската делегация.

От предходната седмица американски представители настояват, че Пекин е направил крачка обратно от готовността за съглашение, а главният спор е към механизма за използване на контрактуваното и графика за анулация на досегашните мита в комерсиалната война.

" Причината за китайското отдръпване и опити да предоговарят комерсиална договорка е откровената им вяра, че ще могат да " договарят " с Джо Байдън или някой от доста слабите демократи ", написа Тръмп през днешния ден в туитър, имайки поради идните след година и половина президентски избори в Съединени американски щати.

" Познайте - това няма да стане! Китай одеве ни осведоми, че идват в Съединени американски щати за договорка. Ще забележим, само че аз съм доста благополучен с над 100 милиарда $ годишно от мита, пълнещи американските сметки. " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР