Съединените щати ще направят всичко по силите си, за да

...
Съединените щати ще направят всичко по силите си, за да
Коментари Харесай

САЩ ще направят всичко по силите си, за да спрат проекта „Северен поток-2“

Съединените щати ще създадат всичко по силите си, с цел да спрат плана за газопровод сред Русия и Германия " Северен поток-2 " , разгласи американският държавен секретар Майк Помпейо , представен от Агенция Франс Прес.
 
Агенцията отбелязва, че Помпейо е подчертал с това изявление нежеланието на Вашингтон за компромис по въпроса , на фона на дадената от Берлин поръчка за доближаване. По-рано през днешния ден Германия даде обещание да стартира да внася през идващите години полутечен природен газ от Съединени американски щати , като построи съответната инфраструктура.
 

Газопроводът " Северен поток-2 ", чието строителство стартира предходната година, " насочва пари " към Русия и по едно и също време с това вреди на Европа, съобщи Помпейо на взаимна конференция във Варшава с полския министър на външните работи Яцек Чапутович.
 
Държавният секретар на Съединени американски щати призна, че планът " несъмнено съдържа търговски аспект " , само че в това време предизвести, че той крие и " голям риск за сигурността ".
" Мисля, че (американският) президент (Доналд) Тръмп бе доста явен по въпроса, че Съединените щати ще създадат всичко, което зависи от тях, европейската сигурност да бъде на първи проект що се отнася до енергийните решения ", сподели Помпейо, запитан дали Вашингтон обмисля наказания против " Северен поток-2 ".-->

Трасето на бъдещия газопровод, който е планувано да удвои потенциала на първия " Северен поток ", ще минава от балтийското крайбрежие на Русия до Германия. Проектът е поддържан с условия от Франция, само че подложен на критика остро от Полша и балтийските републики, напомня Агенция Франс Прес.
 
" Ние споделяме гледната точка, че планът " Северен поток-2 " не служи на енергийната сигурност на Европа, считаме го за несполучлив и даже за нездравословен план за енергийната сигурност на континента ", сподели полският външен министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР