Съединените щати ще наложат санкции срещу Иран, ако страната продължи

...
Съединените щати ще наложат санкции срещу Иран, ако страната продължи
Коментари Харесай

САЩ плашат Иран със санкции, ако продава дронове на Русия

Съединените щати ще наложат наказания против Иран, в случай че страната продължи с хипотетичния си проект да продава дронове на Русия, които да бъдат употребявани в Украйна. За това предизвести представителят на Държавния департамент Нед Прайс, представен от ТАСС.

Ще продължим да следим доста деликатно, всичките ни наказания остават в действие, акцентира той и добави, че всеки сходен ход от страна на Иран би довел до налагането на редица нови наказателни ограничения.

Предупреждението идва няколко дни, откакто Белият дом заяви, че съветски чиновници са посетили летище в Централен Иран минимум два пъти през последните седмици, с цел да видят бойни дронове, които Москва желае да придобие за продължаващата война в Украйна.

По информация на Вашигон Иран е посочил дроновете на съветски публични лица на летище Кашан на 8 юни и 15 юли. Бяха оповестени и сателитни изображения на дронове Shahed-191 и Shahed-129, които са в полет, до момента в който транспортен аероплан на съветската делегация е на земята.

От администрацията на Байдън предизвестиха, че иранското държавно управление се готви да даде на Русия няколкостотин дрона.

От своя страна иранският външен министър Хосеин Амир-Абдолахян увери, че Техеран заобикаля всевъзможни стъпки, които могат да доведат до ескалация в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР