Съединените щати се опитват да наложат ултиматум на делегациите в

...
Съединените щати се опитват да наложат ултиматум на делегациите в
Коментари Харесай

Русия: Призивите на САЩ за хуманитарни паузи в Газа са лицемерие

Съединените щати се пробват да наложат ултиматум на делегациите в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да вземат такова решение, което да разреши на Израел да продължи военното пречистване на Ивицата Газа. Всички апели на Вашингтон за паузи в зоната на близкоизточния спор не са подкрепени с нужните механизми и няма да доведат до прекъсване на военните дейности. Това се споделя в изказване на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

" Съединените щати се пробват да наложат ултиматум на делегациите в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации такова решение, което да разреши на Израел да продължи военното пречистване на линията Газа, силовите набези на Западния бряг на река Йордан и случайните офанзиви против Ливан и Сирия. За да се отклони вниманието, е допустимо да се включи апел за избрани паузи, които не са обезпечени нужните механизми за въвеждане и наблюдаване и затова няма да доведат до прекъсване на военните дейности ", показват от министерството. Това е мястото, където американските филантропични жестовете свършват, давайки път на поддържането на нападателни антитерористични политики (както беше в тази ситуация в Афганистан, Ирак, Либия и Сирия) и правото на самоотбрана.

В резултат на това, както уточни дипломатическата работа, макар единомислещите апели на представители на Организация на обединените нации за " неотложно филантропично преустановяване на огъня, което би поставило завършек на това нечовешко групово наказване, страданието на деца, дами и възрастни хора ", дейностите на Съединени американски щати на процедура пречат на осъществяването на тези диалози.

" Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, като главен орган за поддържане на интернационалния мир и сигурност, е свикан да вземе съответното решение. Съветът за сигурност обаче към момента не може да извърши директния си мандат и остава неподвижен вследствие на позицията на една страна - Съединените щати ", акцентира съветското външно министерство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР