Съединените щати се надяват на подновяване на преговорите, насочени към

...
Съединените щати се надяват на подновяване на преговорите, насочени към
Коментари Харесай

САЩ прави опит за подновяване на мирните преговори в Судан

Съединените щати се надяват на възобновяване на договарянията, ориентирани към преустановяване на спора в Судан и отваряне на филантропичен достъп скоро след края на Рамазана в средата на април, оповестява Ройтерс.

Саудитска Арабия и Съединени американски щати водеха договаряния в Джеда предходната година, с цел да се опитат да реализират помирение сред суданската войска и паравоенните Сили за бърза поддръжка (RSF), само че договарянията се провалиха на фона на конкуриращи се интернационалните мирни начинания.

Специалният делегат на Съединени американски щати в Судан Том Периело означи потребността от възобновяването на разговора. Всички схващат, че тази рецесия се движи към точка, от която няма връщане обратно , и това значи, че всички би трябвало да загърбят всички разлики и да бъдат обединени в намирането на решение на този спор, акцентира той.

Армията на Судан и паравоенните Сили за бърза поддръжка влязоха в конфликт през април 2023 г . поради проектите за нов политически преход и преструктуриране на армията. Конфликтът прогони близо 8,5 милиона души от домовете им и провокира талази от етнически стимулирани убийства и полово принуждение в западния район на Дарфур.

Всяка седмица, в която чакаме без спокойно съглашение, прави по-продължителен и зверствата не престават, уточни Периело. По думите му договарянията биха могли да надграждат напъните в Джеда, Манама и Кайро и би трябвало да включват африкански водачи, районни органи и страни от Персийския залив.

Този ​​следващ кръг от публични договаряния би трябвало да бъде приобщаващ. Но също по този начин би трябвало да има хора, които са в действителност съществени за преустановяване на войната, добави специфичният делегат.
 Суданските военни напредват в столицата
Суданските военни напредват в столицата

Командирът им желае да се възползва от набраната инерция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР