Съединените щати се готвят да извадят за продажба 11 милиона

...
Съединените щати се готвят да извадят за продажба 11 милиона
Коментари Харесай

За да запазят цените, САЩ пускат 11 милиона барела петрол на пазара

Съединените щати се готвят да извадят за продажба 11 милиона барела нефт от стратегическите запаси на страната, с цел да не допусне ново повишаване на суровината на международните пазари, заяви "Ройтерс ".

Това значи, че американският нефт ще излезе на пазара след влизането в действие на глобите против Иран и ще се стреми да преодолее възможното понижаване на износа на иронски нефт. До ноември, администрацията на Доналд Тръмп си е сложила за цел да смъкна и цените на бензина в Съединени американски щати, основно поради изборите за представители в конгреса, които ще са през ноември. Затова надали тази намеса ще е единствена, допускат специалисти. Според тях, Съединени американски щати могат да деблокират до 30 милиона барела и в случай че това стане-ще имаме най-крупната ликвидация на стратегически запаси в историята на страната.

Производството на недопечен нефт в Съединени американски щати през 2018 година ще пораства с по-бавен ритъм, в сравнение с се предполагаше преди. Това излиза наяве от месечния отчет на държавното управление, оповестен при започване на август. От него се вижда, че добивът на петрол в Съединени американски щати се е покачил доста, задвижван главно от шистовата промишленост. Сега обаче, поради рухването на борсовите цени, производството може да се забави.

Добивът се чака да нарасне с 1.31 млн. барела на ден до 10.68 млн. барела през 2018 година, което е по-малко от предходната прогноза за напредък от 1.44 млн. барела до 10.79 млн. барела.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР