Съединените щати съобщиха, че на база на данни, с които

...
Съединените щати съобщиха, че на база на данни, с които
Коментари Харесай

САЩ: Русия е загубила 100 хил. души само в района на Бахмут, провалът ѝ е налице

Съединените щати оповестиха, че на база на данни, с които разполагат, Русия е изгубила минимум 100 000 души от декември месец насам и то единствено в Бахмут и неговите покрайнини. В това число влизат както постоянни бойци от състава на съветската войска, по този начин и наемници от частната паравоенна формация " Вагнер ".

Говорителят на Съвета по национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби акцентира, че тази " фрапираща " цифра е доказателство, че съветската атака в региона на Донбас, където се намира Бахмут, търпи неуспех.

Кърби добави, че съвсем половината от жертвите са от частната войска " Вагнер ", които в последните месеци надигнаха глас против висшите военни ръководители в Кремъл поради сериозния дефицит на боеприпаси. В тази връзка той назова " нелепи " изказванията на създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин, който неотдавна разгласи, че убитите наемници в региона на Бахмут са 94.

На въпрос какъв брой са жертвите за този интервал от украинска страна, Кърби съобщи, че Съединени американски щати няма да популяризират такива данни, защото тази информация се дава от Киев, а не от Вашингтон.

Русия е агресорът и няма по какъв начин да дава обществено такава информация, която би усложнила обстановката за украинците, уточни Кърби, представен от 20minutos.

В умозаключение той добави, че обсадата на Бахмут от руснаците не просто е в застой, а търпи неуспех, а превзетите квартали в региона са от " малко стратегическо значение ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР