Съединените Щати съкратиха този период с над 5 дни в

...
Съединените Щати съкратиха този период с над 5 дни в
Коментари Харесай

СЗО: Периодът на задължителна изолация за несимптомни пациенти да бъде 7 дни

Съединените Щати редуцираха този интервал с над 5 дни при започване на тази седмица.

От международната здравна организация призоваваха страните в изискванията на Covid рецесия да намерят баланс сред грижата за здравето на хората и стопанските системи на страните, където има заплаха от дефицит на личен състав, заяви Българска телеграфна агенция.

На конференция шефът на програмата за изключителни обстановки в Световната здравна организация Майкъл Райън прикани държавните управления да понижат интервала на изолираност за безсимптомните пациенти с позитивен Covid тест.

Часове преди изявлението му някои страни към този момент започнаха сходни стъпки. В Румъния карантината ще бъде понижена от 14 на 10 дни убеди министърът на опазването на здравето Рафила. Той се обоснова с обстоятелството, че сходен интервал на изолираност е годен за други страни-членки на Европейския съюз. Допълни обаче, че подобен интервал не може да бъде съкратен в Румъния заради равнището на имунизация.

По-рано испанският министър председател Педро Санчес също сподели, че и там интервалът на наложителна изолираност за несимптомни пациенти ще бъде в 7, вместо сегашните 10 дни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР