Съединените щати са загрижени за възможна ескалация на войната в

...
Съединените щати са загрижени за възможна ескалация на войната в
Коментари Харесай

Пентагонът изрази безпокойство от ескалация на войната в Украйна

Съединените щати са загрижени за допустима ескалация на войната в Украйна, сподели на брифинг заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Сингх. „ Само тъй като Русия не е дала отговор на нещо, не значи, че не може или няма да го направи в бъдеще “, сподели Сингх. Говорителят на Пентагона означи, че ефикасните дейности на бойното поле не значат безусловно нанасяне на удари надълбоко в Русия. Според нея Съединени американски щати се приспособяват към обстановката на бойното поле и „ постоянно дават на Украйна това, от което има потребност “. Вашингтон също се пробва да получи повече информация за задачите на Киев в региона на Курск, добави представителят.

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк в изявление за вестник The Independent сподели, че Киев е обсъждал офанзивата против региона на Курск със западни сътрудници, само че „ не на обществено равнище “. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер акцентира, че Вашингтон „ не е взел участие в планирането или подготовката на тази интервенция “. Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър сподели по-рано, че Киев не е уведомил Вашингтон авансово за проектите си да нападна съветския район.

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати не желаят да разрешат на Украйна да употребява ракети с огромен обхват на деяние ATACMS, за удари в територията на Курска област, защото техните запаси са лимитирани, заяви CNN, базирайки се на няколко източника.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР