Съединените щати са се опитали да попречат на Украйна да

...
Съединените щати са се опитали да попречат на Украйна да
Коментари Харесай

САЩ са опитли да спрат Украйна да ликвидира началника на руския генерален щаб

Съединените щати са се пробвали да попречат на Украйна да убие началника на Генералния щаб на Русия Валери Герасимов по време на визитата му в зоната на военни дейности в Украйна, оповестява " Украинска истина ", цитирайки разследване на  за войната на Путин в Украйна.

Американски чиновници научили, че ген. Валери Герасимов е възнамерявал пътешестване до фронтовата линия, само че скрили тази информация от украинците, опасявайки се, че покушението против него може да докара до война сред Съединени американски щати и Русия, написа вестникът.

Въпреки това украинската страна въпреки всичко схванала за пътуването. След вътрешен спор Вашингтон подхванал незабавната стъпка да изиска от Украйна да спре офанзивата.

„ Казахме им да не го вършат “, сподели почитан американски чиновник. „ Казахме: „ Хей, това е прекалено много “. Съобщението пристигна прекомерно късно. Украинските военни споделиха на американците, че към този момент са атакували позицията на генерала. Десетки руснаци починали по време на удара, споделиха публични лица “, се споделя в обявата.

Генерал Герасимов обаче не е измежду починалите.

След това съветските военни ръководители понижили визитите си на фронта.

На 28 април украински публицисти оповестиха от свои източници, че Герасимов е дошъл в Изюм, с цел да командва персонално окупационните сили на Руската федерация.

Някои украински фигури и блогъри, в това число някогашният министър на вътрешните работи Арсен Аваков, обявиха, че украинските въоръжени сили са атакували полевия щаб на командването на съветските войски край Изюм, когато Герасимов е бил там. Твърди се, че началникът на съветския Генерален щаб е тежко ранен.

Източниците на " Украинска истина " от разузнаването обаче не удостоверили тази информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР