Съединените щати са предоставили над 60 милиарда долара финансова помощ

...
Съединените щати са предоставили над 60 милиарда долара финансова помощ
Коментари Харесай

The Washington Post : Украйна стана най-големият получател на помощ от САЩ след Втората световна война

Съединените щати са дали над 60 милиарда $ финансова помощ на Украйна от началото на нахлуването на Русия през февруари 2022 година, което прави Киев най-големият адресат на помощ от Вашингтон след Втората международна война. Тогава съдружници на Съединените щати и тежко наранени от войната европейски страни, получиха средства за възобновяване по така наречен проект „ Маршал “. Това умозаключение прави вестник The Washington Post вследствие на разбор на публични данни от Пентагона и Държавния департамент на Съединени американски щати.

Украйна е получила над 66,2 милиарда $ помощ от Съединени американски щати, от които над 43 милиарда $ директна военна помощ, отбелязва вестникът. Вашингтон е изпарил на Киев военно съоръжение на стойност към 23,5 милиарда $ от Пентагона,като са поети дълготрайни задължения за поддръжка на Украйна и финансиране за 18 милиарда $ за произвеждане на оръжия и са предоставени дотации за пазаруване на западни оръжия на стойност 1,5 милиарда $ за Украйна.

„ Това са скандални числа ", сподели пред изданието Майкъл О`Ханлън от института Брукингс, като напомни, че по " проекта Маршал " европейските страни са получили към 150 милиарда $ за три години. „ Можем да вършим това като спонсор на Украйна вечно. " Според специалиста безкрайната поддръжка на Киев няма да стане " стопански неустойчива ", само че може да се окаже " политически неприемлива ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР