Съединените щати са предложили президентът на САЩ Доналд Тръмп и

...
Съединените щати са предложили президентът на САЩ Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Тръмп предложи на иранския президент да се срещнат

Съединените щати са предложили президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и президентът на Иран Хасан Рохани да се срещнат към 25 септември, заяви в четвъртък японската организация "Киодо ", базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Идеята е срещата да се организира в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Тази година Общото заседание на Организация на обединените нации се организира от 17 до 30 септември, напомня БНР.

Ако Тръмп и Рохани се срещнат, това ще бъде първият път, когато президент на Съединени американски щати се вижда с иранския си сътрудник след революцията в Иран през далечната 1979 година.

Информацията за осъществяване на сходна основна среща идва единствено ден откакто Съединени американски щати постановиха спомагателни наказания, включващи иранска корабоплавателна мрежа, а самият Хасан Рохани даде още 2 месеца на Европейския съюз да се опита да избави нуклеарното съглашение от 2015 година.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху изиска през днешния ден напън вместо договаряния с Иран, откакто Техеран разгласи ново ограничение на уговорките си по нуклеарната договорка, предават Франс прес.

"Тази заран бяхме осведомени за още едно нарушаване на Иран, този път в напъните да се снабди с нуклеарни оръжия. Сега не е време да се водят договаряния с Иран, в този момент е време за усилване на натиска " над Ислямската република, съобщи Нетаняху преди заминаването си за Лондон, където ще се срещне с английския министър председател Борис Джонсън и американския министър на защитата Марк Еспър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР