Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на ООН да

...
Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

САЩ искат извънредно свикване на открито заседание на Съветът за сигурност на ООН

Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере навън съвещание в понеделник за разискване на " опасността за интернационалния мир и сигурността, произлизаща от скупчването на съветски войски на границата с Украйна ", оповестиха дипломати, представени от Ройтерс.

Продължаваме да следим, в това число през последните 24 часа, скупчването на още бойни сили, ситуирани от руснаците, още веднъж, в западната част на тяхната страна и в Беларус, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби.

Той добави, че в Украйна ще бъде изпратена спомагателна военна помощ, която би следвало да дойде в " относително къс период "

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд съобщи, че Съединените щати се надяват Русия да прегледа предложенията на Вашингтон и да се върне на масата за договаряния, съобщи Ройтерс.

Това изявление тя направи, откакто Съединени американски щати предадоха на Русия писмен отговор на настояванията й, свързани със сигурността.

" Ние сме единни, единни в желанието си за дипломация. Но също по този начин сме единни и в решимостта, че в случай че Москва отхвърли предлагането ни за разговор, цената би трябвало да е бърза и сурова ", сподели пред кореспонденти Нюланд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР