Съединените щати са извършили пет удара за самоотбрана в райони

...
Съединените щати са извършили пет удара за самоотбрана в райони
Коментари Харесай

САЩ извършили 5 удара срещу хусите в Йемен

Съединените щати са направили пет удара за самозащита в региони на Йемен, следени от подкрепяната от Иран милиция Хуси. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира известие на Централното командване на Съединени американски щати от неделя.

Ударени са три мобилни противокорабни крилати ракети, един безпилотен подводен транспортен съд и един безпилотен надводен транспортен съд в събота.

" Това е първият следен случай на потребление на подвидни дронове от хусите от началото на офанзивите на 23 октомври ", оповестява CENTCOM в обява в X, някогашен " Туитър ".

Централното командване съобщи, че е ракетите и корабите съставляват непосредствена опасност за корабите и комерсиалните кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати в региона.
 Гръцки транспортен съд за насипни товари блъснали хусите в Червено море
Гръцки транспортен съд за насипни товари блъснали хусите в Червено море

Хусите настояват, че удареният транспортен съд е английски

Припомняме, че офанзивите на хутите  разрастване на спора в Близкия изток, откогато избухна войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври.

Хусите, които управляват най-населените елементи на Йемен, обявиха по-рано, че , до момента в който Израел нанася удари по Газа. Но Съединени американски щати и техните съдружници ги характеризират

Изправени пред възходящото принуждение в Червено море, огромните корабни линии значително изоставиха сериозния търговски път за по-дълги направления към Африка. Това усили разноските, подхранвайки терзанията по отношение на световната инфлация, като в същото време лиши Египет от решаващи задгранични доходи от спедитори, плаващи по Суецкия канал до или от Червено море.
 Посланикът на Съединени американски щати в Йемен даде значим период на хусите
Посланикът на Съединени американски щати в Йемен даде значим период на хусите

До 16 февруари би трябвало да спрат офанзивите в Червено море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР