Съединените щати са изпратили в сряда два бомбардировача B-52 към

...
Съединените щати са изпратили в сряда два бомбардировача B-52 към
Коментари Харесай

САЩ изпратиха бомбардировачи към Персийския залив

Съединените щати са изпратили в сряда два бомбардировача B-52 към Перскийския залив, с цел да показват военна мощност пред Иран. Причината е, че от Техеран заплашиха Вашингтон с нанасяне на ракетни удари по американски или съюзнически обекти в региона на Близкия изток.

Висш боен пълководец от Съединени американски щати удостовери пред АП, че двата самолета, способни да придвижват нуклеарни оръжия, са били изпратени към Персийския залив, с цел да откажат управляващите в Иран от всевъзможни първи проблясъци да подхващат каквито и да е нападателни дейности против Щатите или нейните съдружници в района.

От Вашингтон обявиха, че ще продължат да наблюдават от близко реакциите на властта в Техеран, която към този момент неведнъж подсети, че гибелта на ген. Калем Солеймани при започване на годината към момента не е забравена.

В началото на декември Съединени американски щати още веднъж изпратиха двойка бомбардировачи В-52 към Персийския залив с задачата да припомнят, че са подготвени с ответен удар, в случай че Техеран първи подхващат удар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР