Съединените щати са готови да се ангажират с Иран без

...
Съединените щати са готови да се ангажират с Иран без
Коментари Харесай

Майк Помпео: САЩ са готови на диалог с Иран без предварителни условия

Съединените щати са подготвени да се ангажират с Иран без предварителни условия за нуклеарната му стратегия, само че би трябвало да видят, че страната се държи като “нормална нация ”, съобщи в неделя американският държавен секретар Майк Помпео, цитира думите му организация Ройтерс, представена от Българска национална телевизия.

``
реклама

Иранският президент Хасан Рухани съобщи в събота, че Иран е подготвен да организира договаряния, в случай че Вашингтон прояви почитание, само че сподели, че Техеран няма да бъде принуждаван да води договаряния.

В явно намаляване на предходната си позиция, Помпео сподели, когато е запитан за забележките на Рухани: " Готови сме да участваме в диалози без предварителни условия, подготвени сме да седнем. "

Той обаче сподели, че Вашингтон ще продължи да работи за " преустановяване на зловредната активност " на Иран в Близкия изток. Помпео сподели, че американският президент Доналд Тръмп от дълго време споделя, че е подготвен да приказва с Иран.

" Със сигурност сме подготвени да проведем този диалог, когато иранците могат да потвърдят, че желаят да се държат като естествена нация ", сподели Помпео на взаимна конференция със своя швейцарски сътрудник в южния швейцарски град Белинзона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР