Съединените щати са доставили на Украйна всички 108 обещани гаубици

...
Съединените щати са доставили на Украйна всички 108 обещани гаубици
Коментари Харесай

САЩ са доставили на Украйна 108 гаубици М777

Съединените щати са доставили на Украйна всички 108 обещани гаубици M777 и над 220 000 боеприпаса. Това заяви заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Кол.

Според него Киев изпитва " дефицит на муниции " за артилерията, изключително за диаметър 152 мм. " В ранните стадии на войната ние се съсредоточихме върху това да ги доставяме колкото се може повече с такива муниции, които са налични в страните, които в миналото са били част от Варшавския контракт, а в този момент се намират на източния фланг на НАТО ", съобщи Кол, говорейки на конференция на основания във Вашингтон Център за нова американска сигурност. " Стана мъчно да се реализира това, откакто равнищата на боеприпасите [на разположение] понижиха. Ето за какво преминахме към общоприетата артилерийска система на НАТО, а точно гаубиците М777 ", акцентира заместник-началникът на Пентагона.

Във връзка с това той удостовери, че Съединени американски щати са доставили на Украйна всички обещани по-рано 108 гаубици M777, както и над 220 000 боеприпаса. " Досега сме предали [на Киев] 108 от тези гаубици и над 220 000 снаряда [за тях] с обхват над 30 км, което е осезаемо ", сподели Кол.

Освен това той призна, че Вашингтон записва осезаемата паника на Киев от артилерийския обстрел в Донбас. " Чувството на паника от украинска страна за артилерийския обстрел е осезаемо. И е правилно, че съветският артилерийски капацитет сега е доста по-голям ", сподели заместник-началникът на американската войска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР