Съединените щати са близо до решение да предоставят на Украйна

...
Съединените щати са близо до решение да предоставят на Украйна
Коментари Харесай

САЩ са близо до решение да предоставят на Украйна ракети с голям обсег

Съединените щати са покрай решение да дават на Украйна ракети с огромен обхват, оборудвани с касетъчни муниции. Това са съобщили американски публични лица пред " Ройтерс ", заяви БНР. В Киев президентът Володимир Зеленски предизвести, че войната на безсилие ще изисква изцяло милитаризирана стопанска система.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в случай че войната на безсилие се проточи и поддръжката на съзниците отслабне, стопанската система на Украйна ще би трябвало да бъде сложена на изяло военни основи. В изявление за " Икономист " съвсем 19 месеца след началото на войната президентът разгласи, че е „ морално “ подготвен за подобен преход, само че ще разиска концепцията с народа си, единствено в случай че слабостта в очите на западните съдружници се трансформира в „ наклонност ". Зеленски отбелязва още, че при една продължителна война страната ще загуби още хора, както на фронта, по този начин и вследствие на емиграцията.

След като през последните месеци са се убедили в успеваемостта на бойното поле от касетъчните муниции, американските управляващи обмислят да изпратят на Украйна ракети, заредени с такива, едните - с обхват над 300 км. В момента Украйна разполага със 155-милиметрови артилерийски оръдия с оптимален обсег 28 км, които могат да изстрелват касетъчни муниции с до 48 експлозива, отбелязва " Ройтерс " и добавя, че в случай че Вашингтон публично вземе решение за даването на тези ракети, те бързо ще бъдат изпратени на Киев.
Същевременно немският министър на защитата Борис Писториус охлади очакванията на Киев, че Берлин ще стартира да доставя автоматизирано на Украйна крилати ракети " Таурус ", в случай че Съединените щати стартират да я доставят с далекобойни тактически балистични ATACMS. " Таурус " имат обхват от 500 километра и се изстрелват от многоцелеви изтребители.

Министрите на защитата на Естония, Латвия и Германия подписаха съглашение, съгласно което двете балтийски страни ще се снабдят взаимно с немски ракетни системи " Ирис-T " със междинен обхват против близо 1 милиард евро. Талин и Рига също така влизат и в самодейността " Европейски небесен щит ", на която Берлин даде ход предходната година след съветското навлизане в Украйна. 19 са страните, които вземат участие в нея и които се ангажират да изградят общ щит от немски, американски и израелски ракети с дребен, междинен и огромен обхват.
   
По-рано украинското военно разузнаване заяви, че украинските сили са завладяли сондажни платформи наоколо до крайбрежията на Крим. Платформите бяха под съветски надзор от 2015 година - малко след анексирането на Кримския полостров от Русия.
Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР