Съединените щати продължават да търсят начини за укрепване на енергийната

...
Съединените щати продължават да търсят начини за укрепване на енергийната
Коментари Харесай

САЩ продължават да търсят начини за повече втечнен газ за Европа

Съединените щати не престават да търсят способи за подсилване на енергийната сигурност на европейските страни на фона на понижените доставки на природен газ от Русия, следва и " спомагателна работа " в тази посока, сподели в петък говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, представена от международните медии. " Вече постигнахме прогрес по този въпрос - от март до момента доставките на природен газ за Европа са се нараснали с 84% спрямо 2021 година В същото време делът на американските доставки се е утроил. Всъщност доставките на газ за Европа са се нараснали с 20 милиарда кубически метра от март по отношение на миналата година, което към този момент надвишава размерите, обещани от президента Байдън “, акцентира Жан-Пиер на постоянен брифинг, представена от БГНЕС.
В същото време, съгласно нея, Вашингтон ще би трябвало да свърши " спомагателна работа " в тази посока, а Съединени американски щати ще продължат да търсят способи за увеличение на доставките на полутечен газ за Европа, като в същото време се стремят да понижат зависимостта на района от вноса на съветски газ.

В същото време Жан-Пиер не се съгласи с прогнозата на редица специалисти, че наближаващата зима и дефицитът на газ в хранилищата на европейските страни може да докара до ерес в единството на западните страни. " Ние сме уверени, че този съюз, това партньорство ще продължи да съществува. Също по този начин имаме намерение да предоставим на нашите сътрудници в Украйна нужните средства, с цел да продължат битката за нейния суверенитет ", добави представителката на американската администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР