Съединените щати призоваха Иран в сряда да разреди целия уран,

...
Съединените щати призоваха Иран в сряда да разреди целия уран,
Коментари Харесай

САЩ настояват Иран да разреди всичкия уран, който е обогатил до 60%

Съединените щати приканиха Иран в сряда да разреди целия уран, който е обогатил, до 60% непорочност , предава " Ройтерс ".

Международната организация за атомна сила съобщи в конфиденциален отчет до държавите-членки предходната седмица, че 60%-ови ресурси на Иран са намалели леко през последното тримесечие, защото той е разредил или " смесил " повече от своя най-високо обогатен материал в сравнение с е създал.

Иран към момента разполага с задоволително от този материал, в случай че бъде в допълнение обогатен, с цел да зареди две нуклеарни оръжия съгласно теоретичната формулировка на МААЕ и задоволително за повече бомби с по-ниски равнища на обогатяване, демонстрира отчетът, забелязан от Ройтерс.

Не е ясно за какво Иран е понижил смесването на материала.  Техеран отхвърля да разработва нуклеарни оръжия и твърди, че има право да обогатява до високи равнища за цивилен цели . Западните сили споделят, че няма надеждно гражданско опрощение за обогатяване до толкоз високи равнища.

" Продължаваме да имаме съществени опасения, свързани със запасите от високообогатен уран, които Иран продължава да поддържа ", се споделя в изказването на Съединени американски щати.

" Никоя друга страна през днешния ден не създава уран, обогатен до 60% за задачите, за които Иран твърди, и дейностите на Иран опонират на държанието на всички останали страни без нуклеарни оръжия, които са страни по ДНЯО (Договора за неразпространение на оръжия) ", се прибавя в него.

Съединените щати също осъдиха разнообразни ходове на Иран, доста от които МААЕ също подлага на критика, като да вземем за пример недопускането на някои от най-опитните и експертни инспектори на МААЕ предходната година.

" Хамас " ще договаря до реализиране на помирение в Газа

Палестинската формация демонстрира нужната еластичност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР