Съединените щати приветстват споразумението, което Косово и Сърбия постигнаха с

...
Съединените щати приветстват споразумението, което Косово и Сърбия постигнаха с
Коментари Харесай

Антъни Блинкън приветства споразумението между Белград и Прищина

" Съединените щати приветстват съглашението, което Косово и Сърбия реализираха благодарение на Европейския съюз за използването на тяхното Споразумение по пътя към нормализиране на връзките от 27 февруари “, съобщи Блинкън.

 

Държавният секретар похвали водачеството на президента на Сърбия Александър Вучич и министър-председателя на Косово Албин Курти за постигането на съглашението.

 

Той оцени, че осъществяването на отговорностите от съглашението, като част от непрекъснатия ангажимент за помиряване, ще даде " обилни благоприятни условия за хората от двете страни и ще форсира пътя им към участие в Европейския съюз ".

 

" Съединените щати ще продължат интензивно да се ангажират, в съгласуваност с сътрудниците от Европейски Съюз, да поддържат Сърбия и Косово в реализирането на съглашението в търсене на предвидими и мирни връзки.

 

Ние ще продължим да поддържаме подобряването на стабилността и просперитета в Западните Балкани “, сподели Блинкън.

 

Той благодари на Европейски Съюз за опцията за диалозите и на държавното управление на Република Северна Македония за семейството на срещата и поддръжката за завършването на съглашението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР